Skogsgläntans Kaninpensionat

Välkommen till kaninpensionatet, beläget utanför Linköping ute på landet. Här kan du tryggt lämna in din familjemedlem på inackordering när du reser bort och inte har möjlighet att ta med din vän. 

Kaninpensionatet innehar tillstånd av Länsstyrelsen i Östergötland att yrkesmässig bedriva större verksamhet med kaniner. Kaninpensionatet innehar F-skattesedel!


Kaninbur utomhus

Till kaninpensionatet finns en 6-facksbur. Mellan varje bur finns vägg emellan för att inte riskera att kaniner skadar eller smitta varandra. I varje bur finns bolåda och hylla samt vatten- och matskål. Varje bur kan ta en kanin som väger upp till 3,5 kg. 

OBS: Kaniner kan komma att kontrollvägas vid inskrivning. Om kaninen väger mer än 3,5 kg kommer den nekas inackordering. Varje bur är lite över 0,9 kvm stor med en höjd på 70 cm. 

Närproducerad hö och halm

I hyran ingår närproducerat hö och halm samt kutterspån oavsett om kaninen ska vara utomhus eller inomhus. 

Kaninbur inomhus

Under de kalla årstiderna kan inte inomhuskaniner vistas i kaninpensionat utomhus. I mån av plats kan det finnas möjlighet att ha kaninen inackorderad inomhus i min privata bostad. Ägare medtager inomhusbur, som uppfyller minsta lagliga mått för kanin/kaniner. 

Kaninburen ska också ha minst en sitthylla enligt lag. 


Vattenflaska eller vattenskål?

De höga kraven på smittskydd gör att vattenflaska inte erbjuds då de inte kan rengöras till 100%. Ägare får om de vill, ta med egen vattenflaska till sin kanin om den är van vid det.